Sähkö on muotia Kalmin perheessä

Lasse Kalmi kuvailee itseään myynnin hybridiammattilaiseksi. Hän on yhdistelmä insinööriä ja ekonomia. Rautakaupan kesäapulainen Kalmi aloitteli uraansa maalien sekoittelijana. – Silloin oli tärkeää osata lukea asiakasta nopeammin tiedot maalipurkin kannesta. Homma toimi ja maalia meni kesällä hyvin kaupaksi, Kalmi muistelee naureskellen työuransa alkamista.

Rautakauppamiljöössä Lasse Kalmi on viihtynyt hyvin: ensin Keskolla K-Raudan leivissä, josta hän siirtyi aluejohtajaksi Puukeskukseen ja Starkin oston myötä Starkille kehitysjohtajaksi, jossa hän lopetti alkuvuodesta, koska tuli valituksi Rexelin toimitusjohtajaksi. – Rakennusala on kiehtonut minua aina. Siellä tapahtuu koko ajan mielenkiintoisia asioita uusien tuulien ja tuotteiden muodossa.

Iso perhe pitää liikkeellä Huittisissa syntynyt, Oulussa opiskellut ja aikanaan pääkaupunkiseudulle muuttanut Lasse Kalmi, 42, asuu nyt perheineen Pohjois-Espoossa maaseutuympäristössä. Perheeseen kuuluvat vaimo Laura, kolme teini-ikäistä poikaa ja nuorempi tyttö sekä jackrussellinterrieri. Perheen yhteiset harrastukset ajoittuvat talviaikana lasketteluun Lapissa sekä autotalliin, jossa mopon ja kevarin rassailut kuuluvat poikien arkeen.

– Sähkö on nyt muodissa meidänkin perheessämme. Pääasiassa tämän uuden työni vuoksi, mutta myös siksi, että viime kesänä tuli hankittua sähköpolkupyörä, jolla on mainiota taittaa 30 kilometrin lenkkejä pitkin metsäteitä. Kolmas asia, jota Kalmi ei malta olla hehkuttamatta on perheeseen hankittu uusi hybridiauto. Ajokokemukset hän lupaa kertoa myöhemmin, kun ajokilometrejä alkaa olla takana. Lasse Kalmi on selvästi luonteeltaan sosiaalinen ja monipuolisesti ajatteleva. – Tykkään, että asioita tapahtuu ja niitä voi aina kehittää ja tehdä toisin – ei rutiininomaisesti. Analyyttisuus on myös yksi ominaisuuteni, kertoo Kalmi, joka tykkää saunoa ja seurata Fingerporia.


Uusi työ innostaa

– Uudessa työssäni on hyvä kombinaatio. Vähän vanhaa ja paljon uutta. Paljon analogiaa. Nyt Rexelissä työskentelen uudessa ympäristössä. On jotain tuttua. Uutta ovat tuotteet, ihmiset ja sidosryhmät. Otan tämän työn tosissani ja innolla vastaan. – Tulen Rexeliin mielenkiintoisessa vaiheessa. Yritystä on kehitetty hyvään suuntaan. Nyt tehtävänä on viedä asiakaspalvelua eteenpäin ja parantaa tuloksia. Olemme ensisijaisesti asiakkaidemme päivittäinen kumppani. – Tulevaisuuden hiilineutraalin yhteiskunnan luominen vaatii sähköisen infrastruktuurin rakentamista. Ilmastonmuutoksen hillitsemiseksi tarvitaan sähköisen infran lisäämistä, kuten ledit, sähköautot ja aurinkoenergia. Nämä ovat asioita, joita Rexel edustaa. Ne parantavat Suomen hiilitasetta ja sitä kautta arjessa ympärillämme olevaa elämää, Kalmi tähdentää. Uutena toimitusjohtajana hän haluaa heti aluksi tutustua henkilökuntaan, tavarantoimittajiin ja urakoitsijoihin. Häneen saakin mielellään olla yhteydessä ja kutsua keskustelemaan asioista.

 

Teksti Pauliina Lunna
Kuva Jari Härkönen

 

 

Artikkeli julkaistu InMotion 1/2019 -asiakaslehdessä maaliskuussa 2019