Rexel Van tuo uusia mahdollisuuksia huoltoliiketoiminnan kehittämiseen

Rexel Van on tehostanut Sähkö-Virelin huoltopuolta. Siitä ovat yksimielisiä Vesa Virkki,
Aki Humalajoki, Janne Kuosmanen, Marko Nyholm ja Aimo Tiilikainen.
Sähkö-Virel Oy
on pääkaupunkiseudulla toimiva sähköurakointi-, huolto- ja kunnossapitoyritys. Vuonna 2017 SähköVirel osti 40 vuotta alalla toimineen Sähköpuoti Oy:n.

– Nyt olemme hyvässä tilanteessa, jossa voimme tarjota asiakkaillemme monipuolista osaamistamme. Huoltopuolen kehittäminen ja selkeä logistinen ketju ovat isoja tekijöitä toimialallamme, kertoo Sähkö-Virelin toimitusjohtaja Vesa Virkki.

– Meillä on asentajien käytössä kymmenkunta autoa. Niillä ajetaan päivittäin pitkin pääkaupunkiseutua. Seuraamme autojen tilauskantaa ja logistiikkaa sähköisesti reaaliajassa eli tiedämme, missä autot liikkuvat. Tämän vuoksi voimme keskittää keikkoja alueittain ja näin ollen vähentää matkoihin kuluvaa aikaa. Tästä on asiakkaalle suoraa hyötyä eurojen säästymisen muodossa. Halusimme tämän lisäksi kokeilla jotain uutta ja tehokasta. Ja Rexeliltä löytyi siihen valmis ratkaisu, Rexel Van, kertoo Sähkö-Virelin huoltopalveluyksikön päällikkö Marko Nyholm.

– Nyt meillä on Rexelin toimesta tukku omassa autossamme. Sähkötarvikkeet kulkevat aina asentajan mukana. – Yhteistyön alussa oli suuri apu siitä, että Rexel suunnitteli ammattimaisesti kanssamme autoomme hyllyt, laatikot, tuotteet ja muut yksityiskohdat.

Sähkö-Virelin Nissaniin tehty Rexel Van tehostaa töitä huoltopalveluissa.
Tuotteet voi ottaa helposti sekä taka- että sivuovesta
.


Toimii hyvin asentajan arjessa

Sähkö-Virelin huoltotöitä hoitava Rexel Van ajelee päivittäin lähinnä Helsingissä tehden 1–4 keikkaa per päivä. Tuotteita on noin sata erilaista, lähinnä pientarvikkeita. Tila autossa riittää hyvin.

– Opin käyttämään Rexel Vanin järjestelmiä heti. Luen omalla kännykälläni tuotteista viivakoodit, ja samalla ne kirjautuvat suoraan oikeisiin työkohteisiin. Ja tuotteet, joita en työmaalla tarvinnut, voin palauttaa aina takaisin autoon eli ainoastaan käytetyistä tuotteista veloitetaan. Rexel Vanin käyttö helpottaa huomattavasti työntekoa. Lisäksi voin aina luottaa, että tarvittavat tavarat kulkevat mukana, kertoo asentaja Janne Kuosmanen. – Käyn hakemassa täydennystoimituksen työmatkani varrelta Rexelin Antaksentien myymälästä kerran viikossa.

– Puhtaat autot, siistit hyllyt ja järjestyksessä olevat laatikot tuovat omalta osaltaan selkeyttä ja tehokkuutta työpäiviin, Virkki kiteyttää lopuksi.


Teksti Pauliina Lunna
Kuvat Jari Härkönen


InMotion 2/2019