Matkapuhelimella sähkötarvikkeita työmaalle

Kuopiolaisen Sähkö Javen asentajat käyttävät älypuhelinsovellusta noutaessaan sähkötarvikkeita työmaalla sijaitsevasta Rexelin On-Site Omavarastosta.

Sähkö Javen projektipäällikkö Simo Airaksinen ja toimitusjohtaja Jari Vepsäläinen sekä Rexelin asiakkuuspäällikkö Mikko Heikkinen (vas.) ovat tehneet yhteistyötä jo kolme vuotta.

 

Kuopiolainen Sähkö Jave on käyttänyt jo kolme vuotta rakennustyömaillaan Rexelin On-Site Omavarastoja. Lisäksi kerros- ja rivitalojen kokonaisvaltaisia sähköistyksiä tekevällä yrityksellä on nykyään omissa tiloissaan myös Private Omavarasto. Sähkö Jave aloitti yhteistyön Rexelin kanssa heti, kun On-Site ja Private Omavarastot lanseerattiin. Sähkö Javelle on molemmista varastoista monia etuja. Yritys tekee asuin- ja palvelutalojen sähköistyksiä runkovaiheen asennuksista aina antenni-, atk- ja kuitukaapeliyhteyksien asennukseen asti. Siksi työmailla tarvitaan hyvin monenlaisia tarvikkeita riippuen eri työvaiheista.

- Molempien varastojen sisältö on räätälöity juuri meidän yrityksemme tarpeisiin. Koska Rexelin toimittama varasto täydentyy automaattisesti, eikä työnjohdon tarvitse käyttää aikaansa tavaran tilaamiseen, heidän aikansa jää esimerkiksi laskutuksen hoitamiseen, kiittää Sähkö Javen toimitusjohtaja Jari Vepsäläinen.

Hänestä On-Site-varaston plussa on myös se, että sieltä löytyvät aina vain ne tarvikkeet, joita tarvitaan. Näin ylijäämätavaraa ei jää, mutta ei tule myöskään ikäviä yllätyksiä tavaran loppuessa kesken. Rexelin Kuopion palvelumyymälän asiakkuuspäällikkö Mikko Heikkinen korostaa, että asiakkaan ei myöskään tarvitse sitoa pääomaa isojen, koko rakennusprojektin kattavien sähkötarvikevarastojen hankintaan ja säilytykseen. Sähkö-Javen ja Rexelin omat tietokonejärjestelmät ovat yhteyksissä toistensa kanssa. Kun asentajat työmaalla hakevat varastosta tarvikkeita, siitä kirjautuu järjestelmään tieto. Järjestelmä tekee automaattisesti tilaukset tarvittavista tuotteista.

 

Sovellus korvasi viivakoodilukijan

Sähkö Javen asentaja Jouni Auvinen käyttää Rexelin kehittämää Rexel Mobiili Suomi -älypuhelinsovellusta hakiessaan On-Site-varastosta sähkötarvikkeita.

 

Kuopion Puijonlaaksoon kohoaa parhaillaan uusia kerrostaloasuntoja komealle kalliotontille. Valmistuvien kotien ikkunoista aukeavat avoimet metsäiset näkymät kauas ympäröivään luontoon. Täällä sijaitsevat Sähkö Javen kolme työmaakohdetta, jossa On-Site-varasto helpottaa yrityksen asentajia ja heidän työtään. Asentaja Jouni Auvinen on parhaillaan työskentelemässä kerrostalon runkovaiheen sähköasennuksen parissa. Kun hän noutaa työssään tarvitsemiaan tarvikkeita On-Site-varastosta, hän kirjautuu omalla henkilökohtaisella koodillaan työpuhelimessaan olevaan Rexel Mobiili Suomi -sovellukseen. Sovelluksen avulla hän lukee tuotteiden viivakoodit. Samalla Rexelin järjestelmään päivittyy heti tiedot siitä, mitä tavaraa hän on ottanut, ja kuka tavarat on hakenut. Sähkö Jave saa järjestelmän kautta säännöllisesti laskun käytetyistä tarvikkeista. Puhelinsovellus on Rexelin uusin, vuoden 2016 alusta käyttöön otettu kehitystyön tulos. Se korvaa aiemmin käytössä olleet erilliset viivakoodilukijat.

- On ollut helppoa käyttää sovellusta. Ja konttihan toimii myös taukotilana, toteaa Auvinen kiirehtiessään takaisin hommiin.

Heikkisen mukaan On-Site-varastoon voi tuoda esimerkiksi mikroaaltouunin ja pöydän sekä tuolit ruokataukoa varten. Kun asentajat aloittavat seuraavan työvaiheen, eli valaisinten ja pistorasioiden asennuksen, kontin sisältö päivitetään työvaiheeseen sopivaksi. Auvinen ja hänen työkaverinsa voivat siis luottaa siihen, että kerrostaloihin tulevat valaisimet ovat varmasti käsillä, kun he tarvitsevat niitä.

- Sovimme aina asiakkaidemme kanssa siitä, mikä kontissa on se tavaran määrän hälytysraja, jolloin järjestelmä tilaa automaattisesti uutta. Se voi olla esimerkiksi 30 tai 50 kappaletta. Kontin tila on kuitenkin rajallinen, mutta siellä pitäisi olla aina noin viikon tarvikkeet, kertoo Heikkinen.

Sähkö Javen omissa tiloissa olevasta Private Omavarastosta puolestaan löytyvät työkalut ja osa sähköasennustarvikkeista. Ne ovat Rexelin edustamaa Bizlinen tuotemerkkiä. Omavarastosta Vepsäläinen ja projektipäällikkö Simo Airaksinen nappaavat kutistusjatkoliittimiä, ilmastointiteippirullia ja muita välineitä mukaansa käydessään rakennuksilla ja viedäkseen niitä asentajille. Ne veisivät turhaa tilaa On-Site-varastossa, siksi niille on omat hyllyt Sähkö Javen konttorissa.

- Kehitämme koko ajan yhteistyössä On-Site Omavaraston toimintaa yhä paremmaksi, toteavat Sähkö Javen ja Rexelin tyytyväiset miehet.


Teksti Pirjo Tiihonen | Kuvat Jesse Karjalainen